Ga naar de homepage

Camping Achterhoek Nederland

De Achterhoek ligt in Gelderland tussen de IJssel en de Nederlands-Duitse grens en kan met recht de achtertuin van Nederland worden genoemd. Een prachtig afwisselend coulisselandschap met bossen, weilanden, lichte heuvels en veengebieden. In deze mooie omgeving vindt u vele kastelen en landhuizen met vaak te bezichtigen mooie tuinen en overal monumentale boerderijen. Tel daarbij de historische stadjes en gezellige dorpjes op en een perfecte kampeervakantie ligt in het verschiet. Zeker als u weet dat de Achterhoek bol staat van evenementen, festivals en tradities.

Tips

•    Achterhoekse steden
Als u wat wilt zien, dan zijn de historische stadjes Zutphen en Doesburg een aanrader. Shoppen kunt u heerlijk in Doetinchem en Winterswijk. Verder zijn er vele landhuizen en kastelen te bezoeken. Vergeet ook niet aangename dorpjes als Lochem te bezoeken.

•    Wandelen en fietsen
Rust en ruimte treft u overal. Dat maakt de Achterhoek uitermate geschikt voor ontdekking te voet of per fiets. Het wemelt van wandel- en fietsroutes die perfect op elkaar zijn aangesloten.

•    Natuurgebieden 
Enkele natuurgebieden die u niet mag overslaan zijn Het Woold, met bochtige weggetjes, bossen en agrarische bedrijvigheid, het heuvelachtige Montferland en het schitterende Bekendelle met zijn meanderende beekjes.

Voordelig kamperen in de Achterhoek

De Achterhoek telt heel wat campings: luxe familiecampings met veel voorzieningen tot en met kleine, rustige campings. Dus een vakantie in de Achterhoek is bij voorbaat al geslaagd als het gaat om het vinden van de juiste camping. En met CampingCard ACSI kunt u op de vele verschillende campings ook nog eens voordelig kamperen in het laagseizoen.

Evenementen en tradities

U heeft alle reden om onder de luifel vandaan te komen en de camping te verlaten voor een leuke dagtrip. De Achterhoek is de streek van tradities en vele evenementen. Je kunt zo een hele lijst opnoemen: dauwtrappen, carbidschieten, schuttersfeesten, het plaatsen van een meiboom, en wat te denken van midwinterhoornblazen en het alom aanwezige noaberschap (burenhulp).

•    Evenementen
Bekende evenementen zijn het pop- en cultuurfestival annex motorcrossevent De Zwarte Cross en Bredevoort Schittert op de Bredevoortse grachten in de gelijknamige boekenstad. Daarnaast kunt u enkele andere echte Achterhoekse festiviteiten bezoeken: de Nationale Jammarkt in Neede, het Bloemencorso in Lichtenvoorde, het Steengroevetheater in Winterswijk en de Slag om Grolle in Groenlo.

•    Plattelandsleven
Het plattelandstoerisme is hier uitdrukkelijk aanwezig. Denk aan paardrijden, kanovaren, huifkartochten of boerengolf. Aangename recreatiegebieden zijn Stroombroek, Slingeplas en Hilgelo. In de gezellige dorpjes en historische stadjes kunt u genieten van heerlijke streekgerechten. Of eet een dikbelegde pannenkoek; hier zijn ze vermaard!

•    Witte Wieven 
Wilt u meer weten over de legende van de Witte Wieven, begeeft u zich dan naar het buurtschap Zwiep bij Lochem.

Het weer in het laagseizoen

Ondanks de ligging landinwaarts kent de Achterhoek een gematigd zeeklimaat. Dat betekent dat in de zomer iets boven de 20° C wordt gemeten en dat er een relatief lange periode in de winter het koud kan zijn. Het laagseizoen kan nat en koud zijn, maar voor hetzelfde geld kan het aangenaam zijn met een heerlijk zonnetje van 18° C. Een beetje geluk heeft u in Nederland altijd nodig.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd