Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Kamperen in Italië

Italië is een prachtig, divers land waar elke kampeerder zich thuis voelt. De laars van  Europa leidt u langs de woeste gebergten van het noorden in Italië naar de robuuste kuststrook aan de Adriatische en Middellandse Zee en eindigt bij de paradijselijke stranden van het zuiden. In la bella Italia komen de rijke invloeden van de Romeinen en de kunstzinnige architectuur van de renaissance weer tot leven. Goedkoop kamperen te midden van deze Italiaanse geschiedenis is een bijzondere ervaring. 

Tips 

•    Cultuur  
Aan de rotsachtige kunststrook van Ligurië vindt u de Cinque Terre; vijf idyllische Italiaanse dorpjes gelegen tegen de Middellandse Zee. De Cinque Terre zijn met elkaar verbonden door middel van een voetpad, de Via dell’Amore, en een spoorlijn. Sinds 1997 staan deze karakteristieke plaatsjes op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De schilderachtige, felgekleurde huisjes van deze dorpjes tegen het helderblauwe water van de zee zijn zeker een bezoek waard. 

•    Fietsen
De gebergten van het noorden en het uitgestrekte heuvelland van Midden-Italië maakt het land toegankelijk voor elke fietser. Voor de echte klimmer is het fietsen (en wandelen!) in het Aostadal van Noord-Italië een aanrader. Met de Zwitserse Matterhorn in uw kielzog kunt u hier in het laagseizoen genieten van witte bergtoppen en groene bergweides. Ook prachtig fietsen is het op de vlakkere routes van, bijvoorbeeld, Umbrië, waar de Italiaanse natuur en pittoreske stadjes elkaar afwisselen. Zie: http://www.bikeinumbria.it/index-eng.htm

•    Wandelen
Een unieke ervaring voor elke wandelaar is het beklimmen van de vulkaan Etna. De Etna, gelegen op het eiland Sicilië, is de hoogste actieve vulkaan van Europa. Wandelen door het vulkanische landschap is indrukwekkend omdat u er onder andere de lavastromen van voorgaande uitbarstingen nog kunt aanschouwen. Houd er wel rekening mee dat het tijdens de klim omhoog aanzienlijk frisser kan worden! 

Voordelig kamperen in Italië

Ontwaken tussen de glooiende heuvels van de Piëmont met een Italiaanse cappuccino of net buiten de bruisende, historische hoofdstad Rome; Italië heeft het allemaal. U vindt er kleine, intieme campings aan pittoreske riviertjes, maar ook grote, rijk uitgeruste campings aan de Italiaanse Rivièra waar u met CampingCard ACSI voordelig kunt kamperen in het laagseizoen.

Italië; hét decor van pizza’s en Hollywoodfilms

Wie Italië zegt, denkt aan pizza’s. In 1889 werd de beroemdste pizzamaker Raffaele Esposito uit Napels uitgenodigd door de toenmalige Italiaanse koning Umberto I en zijn vrouw Margaretha om voor hen te koken. De pizzamaker creëerde een pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum; de kleuren van de Italiaanse vlag. De pizza viel het meest in de smaak bij de koningin, vandaar de naam ‘pizza margherita’.

Verschillende films zijn in Italië opgenomen. Met name het zonnige Toscaanse landschap, met haar sierlijke wijnranken en olijfbomen en karakteristieke dorpjes, is een streek die menig filmmaker inspireerde. Zo is Hannibal opgenomen bij, onder andere, het Palazzo Vecchio in Florence en waren de graanvelden net onder Siena het aangewezen decor voor The Gladiator.  

Het weer in la bella Italia

Al vrij vroeg in de lente zijn de temperaturen aangenaam in Italië en in het najaar houden de zomerse temperaturen, met name in het zuiden van het land, nog lang aan. Voor voordelig kamperen in het laagseizoen, is Italië dan ook het land bij uitstek. Het klimaat in het noorden is in het laagseizoen wel wat frisser. In de Alpen kunnen de temperaturen dalen tot onder het vriespunt. Ideaal voor de winterkampeerder en de wintersporter!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd