Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Ierland

Ierland heeft een fantastisch aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. Vanaf de camping in Ierland bent u altijd vlak bij de betoverende natuur, bruisende stadjes en steden en woeste klifpartijen. Met de CampingCard ACSI kunt u met korting kamperen op diverse campings verspreid door heel het land.

Tips wanneer u gaat kamperen in Ierland:

•    Ring of Kerry:
De Ring of Kerry is een populaire rondrit in het zuiden van Ierland, die vaak per auto of fiets wordt afgelegd. De rit voert u langs de Ierse kustlijn met haar prachtige rotsen en graslanden watervallen en uitgestrekte meren. Als startpunt wordt vaak Killarney of Kenmare gekozen, maar u kunt natuurlijk ook zelf een punt uitkiezen. 

•    Wild Atlantic Way: 
Vanaf het noordelijke graafschap Donegal slingeren de Ierse kustwegen langzaam richting het zuidelijke Cork. Deze hele Atlantische kuststrook barst van de flora, fauna en schilderachtige dorpjes. U kunt deze tocht als onderdeel van uw rondreis door Ierland maken, maar het is ook goed mogelijk om stukjes van de route op de fiets of te voet af te leggen. 

•    Guinness 
Het bekendste Ierse biermerk is Guinness. Het bier wordt al aan het einde van de achttiende eeuw gebrouwen door Arthur Guinness en wordt geschaard onder de stout. Het geheim achter het bier en zijn historie is te achterhalen in de Guinness-brouwerij in Dublin. Hier kun je onder andere Guinness proeven en een rondleiding door de brouwerij volgen. Overigens is niet alleen de brouwerij, maar ook de rest van Dublin zeer de moeite waard.  

Voordelig kamperen in Ierland

Kamperen aan zee, op een oud Victoriaans landgoed of vlak bij de stad, in Ierland kan het allemaal. Ontwaken met een prachtig uitzicht is in ieder geval een garantie. Ierse campings staan daarnaast bekend om hun gastvrijheid en authentieke familiegevoel, zo zult u zich er al snel thuis voelen. Kamperen met CampingCard ACSI zorgt er tevens voor dat u tijdens uw vakantie kunt genieten van kampeerkortingen in het laagseizoen.

Iers klimaat

Heel Ierland heeft een zeeklimaat, waardoor de winters mild zijn en de zomertemperaturen aangenaam blijven voor een actieve kampeervakantie midden in de natuur. Vaak is er een stevige westenwind aanwezig, waardoor u in Ierland lekker kunt uitwaaien en genieten van de prachtige wolkenpartijen die afsteken tegen het blauwe water van de meren. 

St. Patrick's Day

Op 17 maart vieren de Ieren St. Patrick’s Day. Op deze nationale feestdag wordt de beschermheilige van het land, Sint Patricius, herdacht. Opvallend is de groene kleur die centraal staat in het festival. Alle feestgangers kleden zich dan in het groen en je kunt op deze dag bijvoorbeeld groen bier kopen, wat bijzonder is om eens te proeven. Die groene kleur is afkomstig van de Shamrock, een groen klavertje, die symbool staat voor St. Patrick. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd