Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Luxemburg

Luxemburg is het op een na kleinste land binnen de Europese Unie, maar heeft opvallend veel campings. Niet zo verrassend, gezien de mooie natuur en klassieke steden. Voor u in ieder geval een ruime keuze wanneer u besluit om met uw CampingCard ACSI in het laagseizoen naar Luxemburg te reizen. Alle CampingCard ACSI-campings hebben in ieder geval één ding gemeen: u kunt er voordelig kamperen.

Tips Luxemburg

●    Luxemburg kent een prachtige natuur, perfect voor lange wandel- of fietstochten. Vooral in de oostelijke regio Mullerthal, ook wel Klein Zwitserland genoemd, is het heerlijk wandelen. De natuur is er zeer afwisselend: bossen, rotspartijen en mooie watervalletjes bepalen er het beeld. Het gebied is zeer populair bij toeristen, en in het hoogseizoen is het er dan ook vrij druk. In het laagseizoen kunt u echter genieten van de kalmte van de bossen en de stromende beekjes.   

●    In Klein Zwitserland ligt Echternach, de oudste stad van Luxemburg. Het in 698 gestichte Echternach is nog omgeven door zijn middeleeuwse stadsmuren, en ondanks dat het stadje in de Tweede Wereldoorlog is gebombardeerd, zijn er nog genoeg tekenen te vinden van een vooroorlogs verleden. Echternach is een stad met een lange en bewogen geschiedenis. 

●    De Luxemburgse hoofdstad, ook Luxemburg geheten, heeft een zeer bijzondere uitstraling. Door het midden van de stad loopt namelijk een diepe kloof, waarin bomen en gewassen weelderig groeien. Ook bevinden zich in de kloof de kazematten, een ondergrondse militaire verdedigingslinie die dateert uit de 17e eeuw. De kazematten werden gebruikt als onderdak aan duizenden soldaten en paarden. Ook waren er wapenwerkplaatsen, keukens, bakkerijen en slagerijen te vinden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog deden ze dienst als schuilkelder. Een gang vol geschiedenis dus. U kunt de kilometerslange verdedigingswerken van binnen bekijken.

Voordelig kamperen in Luxemburg

Luxemburg houdt de goede reputatie van de Noord-Europese campings in stand: de Luxemburgse campings zijn uitstekend onderhouden en netjes, en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. En het grootste pluspunt: ze liggen in een schitterende groene omgeving. Wanneer u een Luxemburgse camping aandoet, bent u bijna altijd omringd door beken, bossen of bergen. En als u met CampingCard ACSI in het laagseizoen gaat kamperen, kunt u ook nog eens van dit alles genieten tegen een voordelig tarief.

Luxemburg: in handen van Hollandse hertogen

Luxemburg is het enige land ter wereld waar een groothertog staatshoofd is. In principe heeft de hertog uitvoerende en wetgevende bevoegdheden, maar in de praktijk is zijn macht beperkt: de huidige groothertog Hendrik heeft enkel een representatieve functie. Tot 1890 was het ‘Groothertogdom Luxemburg’ verbonden aan Nederland. Nadat Napoleon in 1815 was verslagen, werd de Nederlandse koning Willem I namelijk benoemd tot groothertog van Luxemburg. Luxemburg bleef drie generaties lang in handen van de familie Van Oranje-Nassau. Het overlijden van koning Willem III in 1890 maakte hieraan een einde. 

Klimaat in Luxemburg

Luxemburg staat niet bekend om zijn hoge temperaturen en zonnige weer, maar vanaf april kan het er zeer aangenaam zijn. April en mei zijn buiten het hoogseizoen de zonnigste maanden, dus gaat u in het laagseizoen naar Luxemburg, dan kunt u wellicht de zon nog even meepikken. Verwacht geen Middellandse Zee-temperaturen, maar die zijn dan ook niet nodig voor een lange, inspannende wandel- of fietstocht, of een ondergrondse kazematbezichtiging.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd