Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Oostenrijk

Oostenrijk, het land van beroemde componisten als Mozart en Schubert, de apfelstrudel en wienerschnitzel, maar vooral ook de Alpen. Dit hooggebergte bestrijkt een groot deel van Oostenrijk, waardoor het land uitermate geschikt is voor lange, intensieve of ontspannende wandeltochten door de prachtige natuur. Maar er is nog veel meer te doen in Oostenrijk. Ook in het laagseizoen, wanneer u met CampingCard ACSI voordelig kunt kamperen op een van de vele Oostenrijkse campings. 

Tips Oostenrijk

●    Graz is na hoofdstad Wenen de grootste stad van Oostenrijk. De stad staat bekend om zijn cultureel-historische rijkdom. In het middeleeuwse stadscentrum staan enkele bijzondere, in het oog springende gebouwen. De Uhrturm bijvoorbeeld, een klokkentoren uit 1560, waarvan vreemd genoeg de uurwijzers langer zijn dan de minuutwijzers. Of de 15e-eeuwse gotische dom, vooral de moeite waard om eens van binnen te bekijken. En zeker niet te missen is het Kunsthaus, dat recalcitrant en trots pronkt met zijn golvende vormen, te midden van de strakke middeleeuwse huizen en hun karakteristieke rode daken.

●    Nog meer opmerkelijke gebouwen, nu in Wenen. Naast de vele paleizen staat hier namelijk het Hundertwasserhaus, een sociaal appartementencomplex van de controversiële architect en kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Deze Oostenrijkse Gaudí zette zich af tegen de gebruikelijke strakke architectuur, door grillige vormen en felle, harde kleuren in zijn creaties toe te passen. Hiermee wilde hij dichter bij de natuur komen. In Wenen kunt u genieten van meerdere kleurrijke, aparte gebouwen van Hundertwasser. 

●    De Oostenrijkse natuur kan niet onbesproken blijven. Het afwisselende landschap biedt veel mogelijkheden. In de winter zijn de Alpen gastheer tijdens uw heerlijke sneeuwwandelingen of skiavonturen. En wandelen kan natuurlijk het hele jaar door, dus ook in de rest van het jaar kunt u genieten van de bergen, dalen, meertjes en de prachtige panorama’s.

Voordelig kamperen in Oostenrijk

In het laagseizoen kunt u met CampingCard ACSI voordelig terecht bij de vele campings gelegen in de bergrijke regio’s Tirol en Karinthië. Perfect dus om een weekje te gaan skiën of wandelen in de Alpen. Ook nabij Wenen zijn genoeg CampingCard ACSI-campings te vinden. U heeft dus tevens de mogelijkheid om de rijke cultuur van de hoofdstad op te snuiven.

De Oostenrijkse camping is over het algemeen netjes en goed onderhouden en het personeel is er zeer gastvrij en hulpvaardig. En op de camping weten de Oostenrijkers wat lekker traditioneel eten en drinken is.

Oostenrijkse symfonieën

Met zijn rijke muziekgeschiedenis mag Oostenrijk wel worden gezien als hét land van de klassieke muziek. Oostenrijk heeft namelijk vele beroemde componisten voortgebracht. Iedereen kent wel de namen Mozart, Haydn en Schubert. En de geboren Duitser Beethoven heeft een groot deel van zijn oeuvre in Wenen opgebouwd, waar hij in maart 1827 overleed. Deze componisten hebben een grote invloed gehad op hun navolgers en de rest van de muziekgeschiedenis, tot vandaag aan toe. 

Klimaat in Oostenrijk

Ook in het Oostenrijkse klimaat zit muziek. Het weer is wisselend en verschilt per regio. In het westerse Alpengebied valt ’s winters veel sneeuw, waar het in het oosten tijdens het laagseizoen droger is. Daar zijn de zomers, met een gemiddelde maximumtemperatuur van zo’n 25 graden, warmer. Maar ook in de iets lagere berggebieden kan het zonnig en aangenaam warm zijn. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd