Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Kamperen in Kroatië 

Kroatië is een heerlijk land voor kampeerders. De historische kustdorpjes, talloze eilanden en prachtige natuur van de binnenlanden zijn een bezoek waard. Eeuwenoude steden als Dubrovnik en Split nemen u mee naar de tijd van de Grieken en Romeinen en vertellen zo de geschiedenis van het land. De fijne combinatie van natuur en cultuur is een aanrader voor elke kampeerder. En een bijkomend voordeel; u bent er met de auto net zo snel als aan de Spaanse Costa!

Tips 

•    Natuurparken
Kroatië staat bekend om zijn natuurparken. In totaal zijn er acht natuurparken in het land te vinden, met een totale oppervlakte van 994 m2. Een van de meest bijzondere hiervan is Krka. De groen beboste rotsen van Krka steken fel af tegen de kraakheldere watervallen. Dit, in combinatie met de rijkheid van de flora en fauna in het park, maakt Krka een uitzonderlijke plek. 

•    Stranden
Dankzij de langgerekte kuststrook barst het in Kroatië van de stranden. Kiezelstranden voor de mooie wandeling met het uitzicht op ruige klifpartijen en zandstranden voor een frisse duik in de felblauwe zee. Op vele stranden van Kroatië vindt u een blauwe vlag, als teken van een schone zee. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het Kroatische gedeelte van de Middellandse Zee het schoonst is!

•    Dubrovnik
Dit historische havenstadje in de punt van Kroatië is zeker uw bezoek waard. Het oude stadsdeel is omringd door haar authentieke stadsmuur, vanwaar u prachtig over de stad en de zee kunt kijken. Net zo mooi als Dubrovnik zelf, is de weg naar de havenstad toe vanaf de stad Split. Deze vier uur durende rit voert u langs de bijzondere Kroatische kust, de zee en de vele eilanden van Dalmatië.

De omgeving

In de aantrekkelijke natuur van het binnenland en aan de rustige stranden vindt u flink wat campings waar u met de CampingCard ACSI met korting kunt kamperen. De prijzen in Kroatië liggen daarnaast in het algemeen vrij laag, waardoor de totale kosten van uw verblijf ook goedkoop blijven. Zo zit u bijvoorbeeld voor weinig geld op een terrasje en ook uit eten gaan in Kroatië is zeer voordelig. 

Een culinaire smeltkroes

De Kroatische keuken is een culinaire smeltkroes. Langs de Middellandse Zee, vooral in Istrië en Dalmatië, proeft u met name Italiaanse en Griekse smaken. Wanneer u meer richting het oosten gaat, vindt u Hongaarse en Oostenrijkse invloeden op uw bord. De gerechten uit Midden-Kroatië kenmerken zich door vooral Turkse smaken en specerijen. 

Weer

Gedurende het hele laagseizoen kunt u goed vertoeven in Kroatië. In het najaar kunt u nog lang genieten van warme temperaturen van gemiddeld zo’n 22 graden Celsius. Vanaf maart lopen de temperaturen in het land alweer geleidelijk op naar de 20 graden. In de winter daalt de temperatuur zelden onder het vriespunt, met uitzondering van de gebergten in het oosten van het land. Dit maakt Kroatië een uiterst geschikt land om te overwinteren.  

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd