Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Denemarken

Denemarken, het kleinste land van Scandinavië, doet absoluut niet onder voor grote broers Noorwegen en Zweden. Door de mooie natuur en karakteristieke steden is het in Denemarken heerlijk kamperen, en met de CampingCard ACSI is het in het laagseizoen nog goedkoop ook. 

Ontdek op een van de vele Deense campings de rijke geschiedenis, De woeste Vikingen, de strijd tussen katholieken en protestanten, maar ook de sprookjesachtige wereld van Hans Christian Andersen, er valt een boel te ontdekken. 

Wandel langs de afwisselende kust, die u brengt naar zandstranden, Waddeneilanden en krijtrotsen. Of snuif de hedendaagse Deense cultuur, die Europa verrijkt met de wereldberoemde Lego en het populaire Deense design in Kopenhagen.

Tips: 

●    Roskilde, tot het jaar 1400 de hoofdstad van Denemarken, is een bijzonder stadje. Het bevat een overzicht van de gehele Deense historie. Bezoek het Vikingschipmuseum, waar u in een oorspronkelijk schip de reizen van de Vikingen kunt herbeleven. Of treed binnen in de prachtige romaans-gotische kathedraal, waar 39 Deense koningen en koninginnen begraven liggen. 

●    Naast Tivoli, het bekende attractiepark in Kopenhagen, is er het minder bekende pretpark Dyrehavsbakken of ‘Bakken’. Bakken, ook gelegen in Kopenhagen, (1583) is het oudste attractiepark ter wereld. Vooral leuk om met uw (klein)kinderen naartoe te gaan! Het park kent geen toegangsprijs, de bezoeker betaalt per attractie. Dus hoeft u of uw kleinkind niet zo per se in een achtbaan, maar wilt u wel de bruisende sfeer van een pretpark proeven, dan kan dit in Bakken. Vlakbij ligt het dicht bij het natuurgebied Dyrehaven, ofwel het ‘Hertenpark’. Perfect dus voor een afwisselende wandeltocht.

●    Aan de westkust van Midden- en Zuid-Jutland, waar veel van de Deense campings zijn gesitueerd, ligt het Waddengebied. Dit beschermd natuurgebied is het thuis van een rijke verscheidenheid aan vogels: van eenden en meeuwen tot grutto’s en tureluurs. Ook zeehonden voelen zich goed aan de waddenkust. Dus bent u aan het wadlopen, dan komt u er wellicht wel tegen.

Voordelig kamperen in Denemarken

De campings in Denemarken staan bekend om hun hoge kwaliteit. Ze vormen een afspiegeling van het land zelf: ze zijn netjes, georganiseerd en van alle gemakken voorzien. Scandinavië kent een dure levensstijl, maar met CampingCard ACSI kunt u in het laagseizoen heel goedkoop kamperen op een Deense camping. 

De meeste CampingCard ACSI campings vindt u in Midden-Jutland, Zuid-Jutland en Fünen. Denemarken is een klein land, dus alles is gemakkelijk bereikbaar. En het is uiteraard geen straf om te rijden langs de karakteristieke steden en over de kilometerslange bruggen, met prachtig uitzicht over de uitgestrekte wateren.

Denemarken: een georganiseerd allegaartje aan eilanden

Denemarken bestaat uit wel meer dan 400 eilanden, waarvan het schiereiland Jutland het grootste is. Ondanks de enorme hoeveelheid aan eilanden staat Denemarken bekend om zijn georganiseerde cultuur: een goede infrastructuur, schone straten en groene bossen. Door het vlakke landschap en de vele dijken is Denemarken bovendien een echt fietsland. De Deense kust is daarnaast uitermate geschikt voor lange wandelingen. Vergeet ook niet: ondanks dat Denemarken wel tot de Europese Unie behoort, heeft het nog de eigen munt, de Deense Kroon.

Klimaat in Denemarken

De droogste periode is tussen eind april en begin juni, dus ook in het laagseizoen kunt u genieten van de zon. Een zonnige vakantie kan Denemarken u echter niet altijd garanderen, maar voordelig kamperen in het laagseizoen wel. En wanneer het eens niet zo’n mooi weer is, is er altijd wel een mooi museum of bijzondere kerk in de buurt.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd