Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Kamperen in Noorwegen

Spendeer uw kampeervakantie in Noorwegen terwijl u uitkijkt over de ver strekkende fjorden langs de kust, of laat u betoveren door de besneeuwde bergtoppen in het binnenland. Het diverse en uitgestrekte landschap van Noorwegen kan de wensen van iedere kampeerder vervullen. 
Doordat het land zo dunbevolkt is,kunt u soms uren rijden zonder een dorp tegen te komen, terwijl de grote steden als Oslo en Bergen altijd bruisen. Kortom, een land waar u zeker met korting kamperen wilt.

Tips in Noorwegen

●    De hoofdstad van Noorwegen is Oslo, in het zuidoosten van het land. Volgens de overlevering is de stad opgericht in de elfde eeuw, waardoor de metropool twee gezichten heeft: aan de ene kant heeft de stad een gedeelte van haar historische kant behouden, maar de stad heeft ook een modern gedeelte. 

Oslo kent veel musea waarvan er meerdere op het museumeiland Bygdøy liggen. Het uit 1299 stammende Akerhuis is een prachtig historisch slot dat ooit de stad beschermde tegen gespuis. Nu fungeert het als museum.

●    Beklim de indrukwekkende Preikestolen. Deze berg torent uit boven de provincie Rogaland en de voet is goed bereikbaar vanaf Stavanger. 
De klim zal u langs een grote diversiteit aan landschappen leiden. U begint in de bossen, maar later moet er flink over rotsen geklauterd worden. U zult perplex staan op het majestueuze plateau aan de top. Met sneeuw is de klim een flinke uitdaging.

●    In de stad Bergen kunt u de goed onderhouden Bryggen (Kade) bezoeken. In de veertiende eeuw werden hier diverse houten Hanzekantoren aan het water gebouwd, die ondanks twee branden weer volledig in de oude staat zijn opgebouwd. 
Bryggen is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst omdat het een unieke constructie is, die nog steeds feilloos in het stadsbeeld past en waarin de toeschouwer zich na al die jaren nog altijd waant in een van de oudste havens van Noord-Europa.

Campings in Noorwegen

U kunt voordelig kamperen op de campings in Noorwegen die over het algemeen goed onderhouden, rustig en netjes zijn. Ervaar het uitzicht over de fjorden of maak direct vanuit uw camping een boswandeling. Als u een actieve kampeerder bent, leent het land zich uitstekend voor wandelen, vissen en wintersport.

Noorwegen: in enkele minuten van een woest naar een rustgevend landschap

Noorwegen is een bijzonder welvarend land door de olievoorraden, en dit merkt u op vele vlakken. Het levensonderhoud is niet goedkoop, maar de bewoners van het land hoeven niet te betalen voor zorg en onderwijs. Het land heeft met vijf miljoen inwoners een erg lage bevolkingsdichtheid. 
Wie aan Noorse huizen denkt, denkt al vlug aan hout. Vooral in de kleinere plaatsen kunt u deze kenmerkende huizenstijl dan ook volop aantreffen. Noorwegen is geen lid van de EU en heeft nog haar eigen munteenheid: de Noorse kroon (NOK). De taal bestaat uit twee varianten: het Bokmål, wat is ontstaan uit het Deens, en het Nynorsk, dat is voortgevloeid uit verschillende dialecten. Verder spreken de Sami, een nomadisch volk uit het noorden, hun eigen taal: Samisch.

Klimaat in Noorwegen

Noorwegen kent veel verschillende klimaten. In het noorden moet u rekeking houden met een Arctisch toendraklimaat, terwijl het westen zacht en gematigd is. Meer in het binnenland heerst een fris landklimaat. Vooral aan de kust kan het aardig regenen, maar het pittoreske landschap vergoedt dat ruimschoots. Het is erg de moeite waard om goedkoop te kamperen in het sprookjesachtige Noorwegen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd