Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Duitsland 

Duitsland kent een grote diversiteit in natuur, cultuur en klimaat. Vanaf de kuststrook in het noorden, de prachtige bosgebieden in het midden, tot de machtige Alpen in het zuiden; Duitsland heeft voor elke kampeerder wat wils. Het land heeft daarnaast een heerlijke keuken, met bekende gerechten als bratwurst en schnitzel. Natuurlijk mag een Duits biertje hier niet bij ontbreken.  

Tips 

•    Kastelen 
In heel Duitsland vindt u betoverende kastelen en burchten. De bekendste hiervan is Slot Neuschwanstein in Beieren, ook wel de ‘burcht van de sprookjeskoning’ genoemd. Het kasteel is in de 19de eeuw gebouwd voor koning Lodewijk II van Beieren. De muzikale ideeënwereld van componist Richard Wagner en de Duitse riddersagen dienden als inspiratie voor het ontwerp van de burcht. Dit is terug te zien in de romantische uitstraling van het slot. 

•    Markt
Bijzonder aan Duitsland zijn haar kerstmarkten. Vanaf eind november tot aan de feestdagen in december geniet u in veel Duitse steden van kraampjes met kerstdecoraties en heerlijke lekkernijen. Maar buiten de feestdagen om zijn deze marktpleinen ook zeker het bezoeken waard. Zo is de markt in Bremen buitengewoon mooi, door de gotische architectuur en ruime opzet.

•    Natuur
Duitsland kent vele bijzondere natuurgebieden, zoals het Zwarte Woud in het zuiden, of het nationaal park ‘Hamburgisches Wattenmeer’ in het noorden. Indrukwekkend is ook de Bastei in Saksen. Door deze rotsformatie kunt u prachtige wandelingen maken met uitzicht op de Elbe. Eén van de wandelroutes loopt over de bekende Basteibrücke, die u dwars door de rotspartijen heen leidt. 

Voordelig kamperen in Duitsland 

In Duitsland vindt u een veel campings aan rivieren en stranden, in bergen en bossen. Prachtige plekken om uw caravan neer te zetten. U kunt er met uw CampingCard ACSI voordelig kamperen op zowel een kleine, intieme camping, als op de grotere camping met meer faciliteiten. Veel campings in Duitsland hebben daarnaast gemarkeerde wandelroutes rond de campings zodat u vanaf de camping mooie tochten kunt maken. 

Cultureel Duitsland

Frankfurt am Main kent een uitgebreid cultureel centrum. De stad bevat zo’n 60 verschillende musea en galerieën. Met onder andere een jaarlijkse Buchmesse en ’s werelds grootste autoshow (Internationale Automobil-Ausstellung) heeft de stad een belangrijke Europese positie. 
De geschiedenis van Duitsland kent veel beroemde personen die aan de Europese cultuur ten grondslag liggen. Denk bijvoorbeeld aan de sprookjes van de gebroeders Grimm, de toneelschrijver Johann Wolfgang von Goethe of de filosofische gedachtegang van Immanuel Kant. 

Weer

Gedurende het hele jaar heeft Duitsland een gematigd zeeklimaat. In het voor –en najaar liggen de temperaturen in Duitsland zo rond de 15 graden. Dit zijn goede temperaturen voor een wandeling of fietstocht tijdens uw kampeervakantie Het berggebied in het zuiden zorgt daarnaast voor prima wintersportgelegenheden in de winterperiode. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd