Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Zwitserland

Kamperen in Zwitserland staat gelijk aan rust. Zeker in het laagseizoen, wanneer u er met CampingCard ACSI met korting kamperen kunt. Dan lijken de Alpen er enkel en alleen voor u te staan. Vul uw longen met frisse, heldere berglucht. Voel de sneeuw op de bergtoppen onder uw voeten kraken. Kom tot rust op de campings aan de voet van die mooie vriendelijke reuzen. 

Tips Zwitserland

●    Waar bergen zijn, zijn dalen en kloven. Een van de mooiste kloven is de Trientkloof. Deze majestueuze natuurverschijning ligt nabij het Zuidwestelijke Trient, een idyllisch dorpje in het kanton Wallis, waar ook de meeste CampingCard ACSI-campings liggen. De kloof is het resultaat van de verwoestende krachten van de rivier de Trient, die zich een weg heeft gebaand door het gesteente. Via een houten steigerpad kunt u deze eeuwenoude weg volgen. Uiteindelijk leiden de steigers u tot een miraculeuze 114 meter hoge waterval.  

●    Nog zo’n natuurfenomeen is de Triftgletsjer. Over de kilometerslange gletsjer en het erdoor ontstane meer hangt namelijk de Triftbrug, een 170 meter lange hangbrug. Deze brug biedt u niet alleen een adembenemend uitzicht, maar ook een enerverende wandeltocht. Geen reden tot angst; de bouwwerken in Zwitserland zijn, evenals de Zwitsers zelf, zeer solide en betrouwbaar. U kunt de brug bereiken per voet of met een gondelbaan.

●    Van de natuur naar de stad. Want Zwitserland kent ook bijzondere steden. Wist u bijvoorbeeld dat Zürich de stamplaats is van dada, de vernieuwende kunstbeweging die ontstond tijdens de Eerste Wereldoorlog? Dada gold als verzet tegen de oorlog, de contemporaine kunst en het burgerlijke denken van toen. In een zijstraatje in het centrum van Zürich kunt u Cabaret Voltaire vinden, het theatercafé vanwaar bekende kunstenaars als Tristan Tzara en Hans Arp hun ideeën en manifest uitdroegen en verspreidden. In het Kunsthaus Zürich komt u nog veel meer (moderne) kunst tegen. Hier kunt u het werk van onder anderen Monet, Picasso en Van Gogh bezichtigen.

Voordelig kamperen in Zwitserland

Zwitserland heeft een relatief goede economie en dure levensstijl. Met CampingCard ACSI kunt u echter rekenen op een voordelig tarief bij de Zwitserse campings. Hierdoor kunt u in het laagseizoen goedkoop kamperen! Daarnaast krijgt u waar voor uw geld. Zwitserse campings zijn namelijk rustig, schoon en modern. En het sanitair is er meer dan uitstekend. Daarbij zal de campingbaas u altijd met een glimlach tegemoet treden: het campingpersoneel staat bekend om zijn behulpzaamheid en gastvrijheid.

Heidi en de helende Alpen

Dat de Zwitserse natuur je goeddoet, laat Heidi misschien wel het beste zien. De hoofdpersoon van het gelijknamige negentiende-eeuwse boek groeit op in de Alpen bij haar opa. Haar tante brengt haar echter naar de grote stad, waar ze de zorg over het invalide meisje Klara op zich dient te nemen. De twee worden vriendinnen, maar Heidi krijgt heimwee en wordt ziek. Op aanraden van de dokter keert ze terug naar haar opa in de bergen, waar ze weer aansterkt. Even later komt ook Klara bij hen wonen. Daar komt zij van haar rolstoel af en leert ze te lopen. 

Klimaat in Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland verschilt per regio. Er heerst voornamelijk een landklimaat met overwegend koude winters. Zwitserland is dan ook uitermate geschikt om te winterkamperen. En kamperen in de winter is met de CampingCard ACSI altijd voordelig.
In het voorjaar zijn de temperaturen aangenaam. Door de vele bergen kan het in Zwitserland veel regenen, maar vooral vanaf april kan het er wel degelijk heel zonnig zijn. En mocht het weer u eens niet meezitten, dan bent u zo in het zuiden van Zwitserland, waar de warmte van een licht mediterraans klimaat u soms opwacht. Ook hier vindt u enkele campings waar u met CampingCard ACSI met korting kunt kamperen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd