Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Slovenië

Slovenië, het kleine, bergachtige landje in Midden-Europa, heeft een bewogen 20e eeuw achter de rug. Nadat het een lange tijd onder Joegoslavisch bewind viel, riep het land op 25 juni 1991 zijn onafhankelijkheid uit. Sindsdien is Slovenië, met zijn rijke cultuur en mooie natuur, uitgegroeid tot een heerlijk vakantieland. Ook ideaal om met CampingCard ACSI goedkoop te kamperen in het laagseizoen. 

Tips Slovenië

●    Veel CampingCard ACSI-campings vindt u in het noordwesten van Slovenië, aan de rand van het Nationaal Park Triglav. Dit natuurgebied ligt in de Julische Alpen en is vernoemd naar de hoogste berg, de Triglav. In het park zijn vele wandelroutes uitgezet, die u leiden door de afwisselende natuur.

●    Niet heel ver van Nationaal Park Triglav ligt de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. De stad kenmerkt zich door de veelzijdige architectuur: middeleeuwse gebouwen als het kasteel Ljubljanski grad staan broederlijk naast het moderne werk van de beroemde Sloveense architect Jože Plečnik. Dit geeft de stad een bijzonder aanzicht. Ook zijn er veel kunstgaleries en musea te bezichtigen. 

●    De op een na grootste stad van Slovenië, Maribor, is een stad voor cultuurliefhebbers. Elk jaar wordt daar namelijk in juni het Lentfestival georganiseerd. Dit festival, dat zo’n twee weken duurt, brengt alle podiumkunsten bij elkaar: theater, ballet, klassieke, moderne en jazzmuziek en nog veel meer. Daarnaast staat Maribor bekend om zijn wijn en de Sloveense culinaire specialiteiten; dubbel genieten dus.

Voordelig kamperen in Slovenië

Het grootste pluspunt aan kamperen in Slovenië is toch wel het campingpersoneel, dat uitzonderlijk is in zijn gastvrijheid en hulpvaardigheid. Het personeel doet er alles aan om uw vakantie te laten slagen. Ook uw kinderen of kleinkinderen zullen het er naar hun zin hebben, want Sloveense campings staan bekend om hun kindvriendelijke karakter. En of het nu zomer of winter is, de omgeving is altijd van ongekende schoonheid. Met CampingCard ACSI kunt u dus ook in het laagseizoen genieten van de Sloveense natuur.

Tien dagen strijd

Toen Slovenië zichzelf op 25 juni 1991 onafhankelijk verklaarde, begon de Tiendaagse Oorlog. Het Joegoslavische leger viel Slovenië binnen, maar durfde niet hard op te treden. De hele wereld keek namelijk mee, en de sympathie ging uit naar de Slovenen. Op 27 juni begonnen de gevechten, die tot 3 juli zouden duren. Op die dag werd een staakt-het-vuren afgekondigd. Vier dagen later, op 7 juli, kwam de oorlog tot een einde met het Akkoord van Brioni, waarin het Joegoslavische leger beloofde zich terug te trekken. Ook werd hiermee de Sloveense onafhankelijkheid erkend. Inmiddels is Slovenië lid van de Europese Unie. Sinds 2007 heeft het land de euro als nationale munt. 

Klimaat in Slovenië

Slovenië heeft door het afwisselende landschap enkele klimaatzones. In het zuidwesten en oosten zijn de zomers warm, met temperaturen die kunnen stijgen tot 30 graden. In het noordwestelijke Alpengebied is de zomer milder. Door de koude winters, de grote hoeveelheid sneeuwval en vele zonuren is het noordwesten van Slovenië een mooi wintersportgebied. Voor ieder wat wils dus. Met CampingCard ACSI kunt u zelf kiezen waar in Slovenië u uw laagseizoenvakantie doorbrengt en welk weer u wilt. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd