Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Zweden

Voor een veelzijdige vakantie in de afwisselende natuur en cultuur denkt u in eerste instantie wellicht niet aan Zweden. Toch heeft dit uitgestrekte land veel meer in petto dan u denkt. Met haar duizenden meren, kleurrijke bossen en sfeervolle steden is het de ideale bestemming voor een actieve vakantie in het laagseizoen. Dit, in combinatie met voordelig kamperen met CampingCard ACSI, maakt uw vakantie compleet.

Tips wanneer u gaat kamperen in Zweden:

•    Meren
Kamperen aan een meer in Zweden is eerder de regel dan uitzondering. Met het groot aantal meren die het land rijk is, is de kans groot dat je er één op je vakantie tegenkomt. Het grootste meer is het Vänarmeer, gelegen in Gotäland. Prachtig gelegen tussen de groene vlaktes is het zeker een aanrader!

•    Fauna
Door de uitgestrekte bosgebieden en het koele klimaat wonen op Zweedse bodem totaal andere dieren dan in het midden en zuiden van Europa. Op uw mooie wandelingen of fietstochten door de Zweedse natuurparken kunt u elanden en rendieren tegenkomen. Ook de bruine beer, wolf en poolvos wonen hier. 

•    Stockholm
De hoofdstad van Zweden is omgeven door water en wordt daarom met recht het Venetië van het noorden genoemd. Het centrum, Gamla Stan, ademt de historie van de oude stad. De drukte van de stad moe? Het voordeel van deze stad is dat u in no time terug bent in de natuur door bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan het schiereiland Djurgarden.

Voordelig kamperen in Zweden

Hoe groot of klein de Zweedse camping is die u uitzoekt, de natuur is altijd dichtbij. Op de camping vindt u vaak veel bebossing en schaduwrijke plaatsen. Liever een strandvakantie? Ook dat kan in Zweden, bijvoorbeeld aan de Baltische kust. Een groot bijkomend pluspunt van kamperen in Zweden, is de schoonheid van het land, met zuivere lucht en kraakheldere meren waar u het water vaak gewoon van kunt drinken. Hier kunt u met CampingCard ACSI in het laagseizoen voordelig van genieten voor een vast tarief per nacht.

Scandinavisch design

Naast het land van de elanden en rendieren, is Zweden natuurlijk bovenal het land van Ikea. De Billy en Expedit-boekenkasten vindt u terug in vele huishoudens. Het Zweedse design kenmerkt zich door haar eenvoud en strakke uitstraling. De Ikea was altijd koploper op het gebied van Scandinavisch design, maar langzaamaan vindt u in heel Europa sporen van dit design terug in allerlei horecagelegenheden en concept stores

Zweeds klimaat

Zweden kent verschillende klimaten. In het zuiden is het gedurende het hele jaar aangenaam, met name wanneer u op zoek bent naar een actieve wandel- of fietsvakantie voor in het laagseizoen. Meer richting het noorden wordt het geleidelijk aan wat koeler. In het najaar veranderen de bossen in een prachtig herfstkleurenpalet en is de Zweedse natuur op zijn mooist, om in het voorjaar weer te ontluiken in frisse, groene kleuren die u zeker niet mag missen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd