Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Goedkoop kamperen in Nederland

Het ligt er vrij onopvallend bij, het kleine landje aan de Noordzee. Maar het heeft heel veel te bieden. Ook in het laagseizoen, wanneer u met CampingCard ACSI op de vele verschillende Nederlandse campings met korting kunt kamperen. Elk stukje Nederland heeft weer zijn eigen bijzonderheden, evenals elke camping. Eén ding is zeker: met CampingCard ACSI komt u in Nederland het laagseizoen wel door. 

Tips in Nederland: Natuur en kunst

●    Nederland kent veel schitterende natuurgebieden. Op de grens van Noord-Brabant en Limburg, de zuidelijkste provincies, ligt bijvoorbeeld De Groote Peel, kortweg ‘de Peel’.

Eeuwenlang werd in dit natuurgebied turf (gedroogd veen) gewonnen, die door de boeren werd gebruikt als brandstof. Als u wandelt door de Peel kunt u een grote verscheidenheid aan vogelsoorten tegenkomen. Uiteraard is het fijn om te wandelen onder een zonnetje, maar zelfs, of misschien wel juist wanneer het regent is een wandeling door de Peel een mooie ervaring. Breng wel laarzen mee, want het kan een modderige voettocht worden.

●    Het natuurgebied de Veluwe, gelegen in het midden van het land, kent een ander karakter dan de Peel. De Veluwe bestaat voornamelijk uit bos, heide en stuifzanden. In dit prachtig groene natuurgebied ligt het Nationaal Park de Hoge Veluwe, waar het heerlijk wandelen is.

Vroeger was het park het privéterrein van het handelsechtpaar Anton Kröller en Helene Müller. Later werd het gekocht door het Nederlandse Rijk, dat tevens een museum liet bouwen voor de kunstcollectie van mevrouw Kröller-Müller. Dit ‘Kröller-Müllermuseum’ herbergt vandaag de dag nog steeds kunstwerken van bekende kunstenaars als Picasso, Mondriaan en Seurat. 

●    Aan musea ontbreekt het niet in Nederland. De drie bekendste musea zijn te vinden aan het Museumplein in hoofdstad Amsterdam. Hier heb je namelijk de keuze uit het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum.

Het Rijksmuseum herbergt kunstwerken van de 17e-eeuwse Nederlandse meesters, zoals Rembrandt, Frans Hals en Vermeer.

In het Stedelijk Museum vindt u moderne kunst van grote internationale kunstenaars, van Jeff Koons tot aan Barnett Newman.

Het Van Gogh Museum is geheel geweid aan de prachtige kleurrijke schilderijen van Van Gogh.

Voordelig kamperen in Nederland

Nederlanders staan over het algemeen bekend om hun punctualiteit en ordelijkheid. Dit is terug te zien op de Nederlandse campings: ze staan aangeschreven als schoon, verzorgd en goed georganiseerd. Daarbij is het sanitair er uitstekend en beschikken de campings over veel moderne faciliteiten. En het vriendelijke personeel probeert het u er zo comfortabel mogelijk te maken. Ook in het laagseizoen, wanneer u met CampingCard ACSI de Nederlandse campings met korting kunt bezoeken. Zo kunt u genieten van een rustige, goedkope kampeervakantie!

Nederland, (onder)waterland

Nederland is een echt waterland. Een aanzienlijk deel van het land ligt onder de zeespiegel. In 1953 leidde dit tot de watersnoodramp: tijdens een storm overstroomde een groot deel van de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Na deze ramp begon Nederland aan de constructie van een sterk dijken- en damnetwerk, met de Deltawerken, een van de zeven moderne wereldwonderen, als hoogtepunt. Een van de Nederlandse provincies, Flevoland, is ontstaan na drooglegging van een gedeelte van het IJsselmeer. Plannen hiervoor werden gemaakt in het tweede decennium van de 20e eeuw; in 1986 wordt Flevoland opgericht.  

Het klimaat in Nederland

Nederland wordt ook wel eens een ‘koud kikkerlandje’ genoemd. Dit klopt echter niet helemaal: er heerst een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat de winters niet te koud, en de zomers niet te warm zijn. Het weer kan wel wat onvoorspelbaar zijn in Nederland, maar vooral in de maanden maart tot en met mei kan de voorjaarszon verrassend veel schijnen. Maar als u besluit om in het laagseizoen met CampingCard ACSI in Nederland te kamperen, dan vergeet u de weersvoorspellingen al snel. Er is simpelweg veel te doen. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd