Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Griekenland

De azuurblauwe zee, de bijzondere geschiedenis en de hartelijke mensen maken van Griekenland een heerlijk vakantieland. Ook in het laagseizoen, wanneer u er met CampingCard ACSI voordelig kunt kamperen.

Tips Griekenland

●    De havenstad Nafplion is een idyllische plaats die vooral door de Grieken zelf gemakkelijk wordt gevonden. Nafplion kent vele bezienswaardigheden, zoals de Venetiaanse vesting Bourtzi. Dit fort werd in de vijftiende eeuw gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten en veroveraars. Het ligt op een eiland en kan worden bereikt per boot. Ook nog eens een goed excuus om eventjes het diepblauwe Griekse water te bevaren.

●    Met de Vikoskloof hebben de Grieken de diepste kloof ter wereld. Dit natuurfenomeen, gelegen in het noordelijke Pindosgebergte, staat garant voor avontuurlijke wandeltochten. De groene omgeving is het thuis van talloze planten en dieren; zelfs de bruine beer woont hier. Ook de oude, karakteristieke dorpjes helpen mee aan de pracht en praal van het wandelgebied. 

●    De grootste toeristische attractie van Griekenland is Athene. Op elke Atheense heuvel staat wel een tempel en op elke helling een oud Grieks theater. De overblijfselen van een van de bekendste tempels, het Parthenon, staan op de Akropolis, de heilige berg van Athene. Deze tempel stamt uit de vijfde eeuw voor Christus en is gebouwd ter ere van de beschermgodin van de stad, Athena.

Voordelig kamperen in Griekenland

De Griekse camping heeft vele voordelen. U kunt er volop genieten van de prachtige omringende natuur en het gezonde en lekkere Griekse eten. En dat ook nog eens relatief goedkoop. De meeste CampingCard ACSI-campings liggen op het eiland Peloponnesos, een stukje Griekenland dat nog niet ontdekt is door de grote horde toeristen. Hier is het dus heerlijk rustig, zeker wanneer u er in het laagseizoen komt. Of u nu in de zomer of in de winter in Griekenland bent, de aardige campingeigenaar zal u zich er thuis laten voelen. En ook de zon helpt een handje.

Klimaat in Griekenland

Griekenland heeft een echt mediterraan klimaat. De zomers zijn er vaak warm en droog, en hittegolven zijn er aan de orde van de dag. In de rest van het jaar zijn de temperaturen heel aangenaam, wat van Griekenland een heerlijke bestemming maakt voor een kampeervakantie in het laagseizoen.

Grootse Griekse gedichten

De beroemdste Griekse dichter is zonder enige twijfel Homerus. Hij schreef twee van ’s werelds meest invloedrijke heldendichten, namelijk de Ilias en de Odyssee. Eerstgenoemde behandelt de laatste vijftig dagen uit het tiende en laatste jaar van de Trojaanse oorlog, een oorlog tussen Sparta en Troje. De Odyssee beschrijft de zwerftocht van de Griekse held Odysseus, die er na de oorlog tien jaar over deed om weer op zijn thuiseiland Ithaka (of Ithaki) te komen.

Of Ithaka daadwerkelijk het thuis was van Odysseus, is tot op heden onbekend. Wel is Ithaka een prachtig eiland dat nog niet door de grote toeristenmassa is ontdekt. Heerlijk om even tot rust te komen dus. Ga lekker op het strand liggen, ontdek hoofdstad Vathi en geniet van de schitterende natuur.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd