Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in Tsjechië

Neem een slok van een Tsjechisch pilsje op uw kampeerplaats die uitkijkt over een van de vele berggebieden die het land rijk is, terwijl u net terug bent gekomen van een prachtige wandeling. Of geniet van een weids bosgebied, waarvoor u zojuist uw wandelschoenen heeft ondergebonden. Deze kunt u ook goed gebruiken als u een dag cultuur wilt snuiven in het historische stadscentrum van Praag. Voordelig kamperen in Tsjechië is een absolute aanrader. 

Tips Tsjechië

●    In het centrum van Tsjechië ligt de hoofdstad Praag, een unieke stad waarvan het historische centrum opgenomen is in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit is niet voor niets, want er is veel te zien. De stad wordt doorkruist door de rivier de Moldau en de bekendste brug over deze rivier is de Karelsbrug. Deze werd in de veertiende eeuw gebouwd en is ruim 500 meter lang. De brug is versierd door dertig standbeelden. De legende zegt dat het wrijven over een van deze beelden geluk brengt. Het astronomische uurwerk van Praag is een beleving op zich. Boven de astronomische wijzerplaat verschijnen om het uur de twaalf apostelen van Jezus. Ook kent de stad vele musea, waaronder het Nationaal Museum en voor de literatuurliefhebber het Kafkamuseum.

●    Het Bohemer woud strekt zich uit over een gedeelte in Tsjechië dat grenst aan Duitsland en Oostenrijk. In dit middengebergte kunt u met korting kamperen in het stroomgebied van de Moldau. Deze natuurlijke grens kent een mooie afwisseling tussen onder andere bossen, water en kastelen. Als er sneeuw ligt, kunnen er ook wintersporten beoefend worden. 

●    Ondanks het feit dat Pilzen bekendstaat als de oorsprong van de pilsener, staat de bekendste brouwerij in Česke Budějovice: de Budweiser Budvarbrouwerij. Deze moderne brouwerij opent haar deuren voor tours om u te laten verleiden door het best verkochte pils uit Tsjechië.

Voordelig kamperen in Tsjechië

Kom tot rust op een van de groene campings in de natuur, of meng u onder het volk op een van de stadscampings van Praag. De campings in dit land zijn vaak goedkoop, goed onderhouden, schoon, en liggen op een mooie locatie. Veel kampeerders zijn enthousiast over het personeel op de campings.

Tsjechië, waar zowel cultuur als natuur bewonderd kan worden

Tsjechië is, sinds de toetreding tot de EU, niet alleen flink verwesterd, maar ook de economie is sterk geworden. Waar het straatbeeld een jaar of twintig soms nog behoorlijk armoedig aan kon doen, zie je hier tegenwoordig weinig meer van terug. Het belangrijkste exportproduct van Tsjechië is pils, dat door de bevolking zelf met liefde wordt verorberd. De munteenheid is de Tsjechische kroon en de voertaal is het Tsjechisch, een taal die familie is van de Slavische talen. 

Klimaat in Tsjechië

Tsjechië kent voor het grootste gedeelte een landklimaat. Het kan behoorlijk afkoelen in het najaar. In de lagere gebieden is voornamelijk droog, maar in de hogere gebieden kunnen wel redelijk veel (winterse) buien vallen. Hierdoor zijn de berggebieden een uitstekend alternatief voor wintersporters. Daarbij helpen de bergen depressies en regenbuien tegen te houden die vanuit de zee richting het land trekken. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd