Ga naar de homepage

Camping Bordeaux Frankrijk

Heerlijke wijnen, lekker eten en een sfeervolle stad zijn de ingrediënten voor een geslaagde kampeervakantie in Bordeaux. Bordeaux ligt in de Aquitaine en vlak bij de kust. Er is niet alleen in de stad zelf, maar ook in de omgeving genoeg te doen, zoals een uitstapje naar Bassin d’Arcachon of de grootste duin van Europa: Dune du Pilat. Met CampingCard ACSI kunt u ook nog eens kamperen in Bordeaux met korting in het laagseizoen, wat uw vakantie helemaal compleet maakt.

Tips

Tips voor een kampeervakantie in Bordeaux:

•    Ontdek Bordeaux 's avonds
Deze twee uur durende avondwandeling onder leiding van een gids brengt u langs alle highlights van de stad. Van de Place de la Bourse en de Place de la Comédie tot aan Monument aux Girondins en langs de rivier de Garonne. Het is een bijzondere ervaring, niet alleen omdat al die plekken de moeite waard zijn om te bezoeken, maar ook omdat deze ’s avonds erg mooi verlicht zijn.

•    Foodtour door Bordeaux
In Bordeaux hebben ze goed begrepen wat lekker eten en drinken is. Het is dé plek in Frankrijk waar u zich te goed kunt doen aan heerlijke wijnen en eten met zeer verfijnde smaken. Tijdens een bezoek aan deze smaakvolle stad kunt u zich dan ook aansluiten bij een foodtour door de stad, waarbij u alle lekkernijen kunt proeven.

•    Fietsen
Niet alleen Bordeaux zelf is de moeite waard, ook buiten de stad is er zoveel te zien. Start bijvoorbeeld bij de rivier de Garonne en volg deze richting steden als Cadillac. Een deel van deze fietstocht loopt langs een oud spoorlijntje. Veel van de fietspaden langs de Garonne zijn onderdeel van de Voie Verte, een autovrij fietspad.

Voordelig kamperen in Bordeaux

Rondom Bordeaux zijn verschillende campings waar u voor een vast, laag tarief in het laagseizoen kunt kamperen met CampingCard ACSI. Zowel op de kleine, rustige camping met ruime plaatsen, als op een grote camping met uitgebreide voorzieningen kunt u genieten van goede service en klantvriendelijkheid, ook in het laagseizoen!

Statige architectuur en sfeervolle kades

Bordeaux barst van de cultuur. De allure van het Musée des Beaux Arts, het groots Grand Théâtre en de historische Basilique Saint-Michel geven een goede indruk van de rijkdom van deze stad. Een echte must see zijn zonder meer de kades van de Garonne. Deze bestonden eerst voornamelijk uit grauwe pakhuizen, maar zijn in de loop der jaren opgeknapt en omgetoverd tot aantrekkelijke boulevards en promenades waar u heerlijk kunt genieten van het uitzicht vanaf een van de terrasjes.

Het weer

Bordeaux heeft een echt zeeklimaat, maar profiteert door zijn zuidelijke ligging ook van erg warme temperaturen in het voor- en najaar. Zo is Bordeaux het hele jaar door de ideale kampeerbestemming voor een heerlijke strandvakantie, ook in het laagseizoen!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd